maatregelen in de salon

✔Verspreiding van het corona-virus vindt plaats door in contact te zijn met elkaar, door in gesprek te zijn met elkaar, dus is afstand nemen meteen bij binnenkomst belangrijk. 

 

✔Op het moment dat de behandeling start, wordt er niet meer gesproken; we zijn dan binnen anderhalve meter afstand van elkaar en verspreiding van het virus kan plaatsvinden door minuscule druppeltjes speeksel die vrijkomen met praten. 

 

✔Daarmee worden alle behandelingen in de praktijk dus stilte-behandelingen. 

 

 

✔Ik draag een mondkapje en vraag jou ook om een mondkapje te dragen, tot het moment dat de behandeling start want anders kan ik je gezicht niet behandelen. Kom je alleen voor de wenkbrauwen, dan kan het mondkapje op blijven. Na de behandeling mag het mondkapje weer op. 

 

✔Werkend aan de achterzijde van de behandelstoel kan ik met bovenstaande maatregelen veilig werken. 

 

✔Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt te vervallen; dit is geen veilige manier van werken, omdat ik dan voor je sta binnen anderhalve meter en make-up testers niet gedesinfecteerd kunnen worden. Wil je persé met make-up de praktijk verlaten, neem dan je eigen make-up producten mee die je zelf kunt aanbrengen. 

 

✔Heb je producten nodig voor thuis en weet je al precies wat? Fijn als je dit voor de behandeling aangeeft, dan zetten we het alvast voor je klaar. Natuurlijk kijken we ook tijdens de behandeling naar jouw huid en wat daar het beste bij past. 

 

Overige maatregelen om veilig te kunnen werken: 

 

✔Het gebruik van het dampbad middels het dampapparaat / vapozone gebruiken we voorlopig niet, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden. Dit wordt vervangen door kompressen. 

 

✔Doordat verspreiding van het virus o.a. via speeksel plaatsvindt, stop ik voorlopig met het aanbieden van iets te drinken na afloop van de behandeling. 

 

✔Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik je om meteen je handen te desinfecteren. Natuurlijk bied ik jou hiervoor het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen. 

 

✔Het is niet meer mogelijk om met meer dan 1 persoon tegelijk de praktijkruimte te betreden, omdat de anderhalve meter maatregel dan niet gehanteerd kan worden. 

 

✔De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. Dit betekent dat ik de tijdsplanning nauw zal hanteren om veilig te kunnen werken. 

  

✔Ik wil je vragen 2 handdoeken en een (hoes)laken mee te nemen. 

 

✔Het is heel belangrijk dat je je afspraak annuleert wanneer je klachten hebt; verkoudsheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn. Je ontvangt een vragenlijst over je gezondheid alvorens de afspraak is. Gelieve deze op de dag van de afspraak voor jezelf in te vullen en indien er een vraag met 'JA' wordt beantwoord, verzetten we de afspraak. 

 

✔Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik jouw afspraak in mijn praktijk. 

 

✔Wanneer je last hebt van hooikoorts en aan het niezen bent, vraag ik je voordat je naar de praktijk komt om een histamine-remmer te gebruiken om het niezen tijdelijk de kop in te drukken. Het is immers in deze tijd niet duidelijk of het dan hooikoorts-klachten of coronaklachten zijn. En mocht het zo zijn, dat een prikkel om te niezen geactiveerd wordt met epileren, dan kan het epileren helaas geen doorgang vinden. 

 

Met bovenstaande maatregelen en aanpassingen zie ik het in ieder geval zitten om weer te behandelen en ik ontmoet jou graag opnieuw bij Salon Ardine. 

Facebook

Om de laatste nieuwtjes van Salon Ardine direct te lezen kan je ons ook volgen op Facebook. Dan weet je het als eerste als er iets nieuws is. Klik hier om meteen naar onze facebookpagina te gaan.