Producten

Salon Ardine werkt uitsluitend met eerlijke, natuurzuivere producten. Alle producten die in Salon Ardine worden gebruikt, de bloemen en de planten, de algen en de edelstenen hebben ieder een pure, natuurlijk vitaliteit en worden zo toegepast dat ieder individu optimaal tot haar of zijn recht komt. In de salon wordt hoofdzakelijk gewerkt met Dr. Hauschka cosmetica.

 

Hieronder zijn alle merken beschreven waarmee wordt gewerkt. De producten zijn te koop in de salon en de meeste producten zijn ook te koop via de webshop van De Prakt(eik) (onderdeel van Salon Ardine). Klik hieronder op de knop om naar de webshop te gaan.

Dr. Hauschka Cosmetica

Sinds 1967 vervaardigt moederbedrijf WALA de Dr. Hauschka cosmetica. Wala werd in 1935 opgericht door Dr. Rudolf Hauschka en is van oorsprong een farmaceutische onderneming die antroposofische geneesmiddelen maakt.

 

Dr. Hauschka maakt gebruikt van de geneeskrachtige eigenschappen van planten en kruiden. Door de ritmische productieprocessen (koud/warm, licht/donker, rust/beweging) worden de levenskrachten van de planten behouden en worden de producten op een natuurlijke wijze geconserveerd.

 

De cosmetica van Dr. Hauschka is natuurzuiver. De ingrediënten komen uit biologisch en biologisch-dynamische landbouw, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In de producten worden geen chemische of synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen toegevoegd. De kleuren worden gewonnen uit planten en mineralen, de geuren komen van etherische oliën. Vanzelfsprekend worden de producten niet getest op dieren, maar op vrijwillige proefpersonen. Dr. Hauschka is door BDIH (Duitse keurmerk voor natuurcosmetica) en NaTrue (Europees keurmerk voor natuurzuivere cosmetica) gecertificeerd. Dit betekent dat alle producten voldoen aan de eisen van deze keurmerken.

 

Een groot deel van de ingrediënten van de Dr. Hauschka producten worden in de tuin van WALA in Zuid-Duitsland verbouwd. Omdat niet alle ingrediënten hier kunnen worden verbouwd, heeft Dr. Hauschka een aantal fair trade projecten, waar uit eerlijke arbeid eerlijk geld kan worden verdient. Er zijn o.a. fair trade projecten in Turkije, Bulgarije, Iran, Afghanistan, Ethiopië, Burkina Faso en India.

Dr. Hauschka spreekt niet over huidtypes, maar over dynamische huidbeelden. Huidbeelden kunnen dus veranderen. De huid heeft een zelf herstellend vermogen en door het verzorgingsconcept van reinigen, versterken, verzorgen en de vetvrije nachtverzorging wordt de huid gestimuleerd om zichzelf te herstellen.

 

Bloesem remedies

Salon Ardine werkt met bloesemremedies uit de hele wereld, zoals uit Australië (Australian Bush Flower Essences), Engeland (Healing Herbs Bach Remedies), Nederland (Bloesem Remedies Nederland) en de Verenigde Staten (Alaska Remedies en de Californische F.E.S. Flower Essences).

Dr. Schüssler Celzouten

Salon Ardine verkoopt celzouten van Adler Pharma en Sonnenmineral. Adler Pharma is een Oostenrijks bedrijf dat zich volledig richt op de productie van o.a. celzouttabletten en cremegels met celzouten. Sonnenmineral is een Duits bedrijf dat o.a. de celzoutenmengsel maakt.

Primavera Life aromatherapie

Salon Ardine werkt met de essentiele oliën van Primavera Life. De ingrediënten van de oliën van Primavera zijn afkomstig van biologisch landbouw en fair trade projecten wereldwijd.

P. Jentschura

De producten van P. Jentschura helpen bij het ontslakken en ontzuren van het lichaam. Voor het reinigen wordt de 7x7 KruidenThee toegepast. Bij de tweede stap worden de gereactiveerde schadelijke stoffen met behulp van basenvormende vitaalstoffen geneutraliseerd en afgevoerd. De Wurzelkraft ondersteund dit traject. De derde stap is de uitscheiding van zuren en schadelijke stoffen via de huid, door een basisch (voet)bad te nemen, de huid te scrubben onder de douche of door basische wikkels met Meine Base. Het MorgenStund ontbijt zorgt voor een gezonde start van de dag.